Přednáška U3V o potravinách a jejich konzumaci

Další přednáška, kterou absolvovali posluchači Univerzity třetího věku Vyškov, se uskutečnila ve čtvrtek 12.10. Přednášku vedla paní MVDr. Olga Cwiková, Ph. D., která přednáší na Agronomické fakultě Mendelovy univerzity Brno a současně pracuje v Ústavu technologie potravin. Přednášku zaměřila na často diskutované téma, které pojednává o zdravotní nezávadnosti potravin a možnostech její kontroly. Paní doktorka se také zmínila o možném nebezpečí některých potravin a preventivních opatřeních, která se v těchto záležitostech dělají. Zajímavé bylo její povídání o klamavé reklamě a falšování potravin. V závěru přednášky proběhla diskuse na dané téma.

Další přednáška je plánovaná na čtvrtek 19. 10. Téma přednášky je „Umět poskytnout první pomoc“, přednáší  Mgr. Šárka Trávníčková a Mgr. Kateřina Grmelová, odborné učitelky naší školy.



Mgr. Zdeněk Šlapal, organizační pracovník U3V

Štítky: